Open bijeenkomsten voor iedereen

Er zijn af en toe bijeenkomsten over (meestal) technische onderwerpen, waar iedereen welkom is. Zie de http://www.wirelessleiden.nl site.

Op deze wiki pagina staan alleen de bijeenkomsten tot januari 2004.

In het jaar 2004 gaat het aantal gebruikers van Wireless Leiden ongetwijfeld flink groeien (er hebben zich tot sept 2003 bijna 1000 belangstellenden gemeld!). Dit betekent een forse uitbreiding van de vragen die op de vrijwilligers van Wireless Leiden af zullen komen. We zoeken daarom mensen die mee willen helpen, niet alleen (computer-) technisch maar ook organisatorisch en praktisch. Een beetje doe-het-zelver kan een goede bijdrage leveren aan Wireless Leiden!

De eerste bijeenkomst van Wireless Leiden in 2004 op zondagmiddag 4 januari die bedoeld was voor ieder die een aansluiting wil op het draadloze netwerk, was een groot succes. Veel mensen konden de zaal niet meer in. Zie het artikel in het Leidsch Dagblad. Daarom herhaalden we dit programma voor de bijeenkomst van zondagmiddag 15 februari.

Er waren korte presentaties en praktische workshops over hardware, software, antennes, oplossen van problemen etc.

De bijeenkomst werd gehouden in Societeit De Burcht (Tuinzaal, Burgsteeg 14, 2312 JS Leiden) en begint om 14.00 uur, de toegang is gratis voor iedereen! De Societeit is voor deze gelegenheid open vanaf 13.30 uur.

bijeenkomst van 4 januari 2004

Foto's staan op: http://svn.wirelessleiden.nl/svn/node-config/fotos/events/bijeenkomst_Burcht_4jan2004/index.html

Een nieuw jaar, een nieuwe locatie en wederom een nieuwe Openbijeenkomst. De werktitel van deze bijeenkomst is: "hoe sluit ik me aan?" !!Aansluiten !!

De workshop zal verdeeld worden in een algemeen gedeelte waarin sprekers aan het woord komen:

Jasper Koolhaas

Hugo Meiland

Tweede gedeelte

Na de korte pauze kunnen de bezoekers zich melden aan diverse tafels waar vrijwilligers van Wireless Leiden een specifiek onderdeel uitleggen. Deze uitleg zal gericht zijn op het duidelijk en inzichtelijk maken van alle stappen die nodig zijn om zich aan te sluiten op het netwerk van Wireless Leiden. Dit zal voortdurend geschieden vanuit het perspectief van de gebruiker.

De onderwerpen die behandeld worden per tafel:

Iedereen is zoals altijd van harte welkom.

vorige bijeenkomsten

- Zondag 2 november 2003 met een praatje over de stand van zaken van het draadloze netwerk voor Leiden en omgeving. Verder:

- Zondag 5 oktober 2003: Op het programma het gebruikelijke overzicht van de stand van zaken en de nieuwe ontwikkelingen rond het netwerk em een presentatie van Tijmen Moerland van het LIACS over zijn afstudeerproject op het Wireless Leiden netwerk. Daarna ruimte voor vragen en informeel netwerken.

- zondag 7 september: status van het netwerk en herhaling van de presentatie van Thomas van 1 juni over netstumblen. Veel vragen over allerlei aspecten van 'wireless' in het algemeen en Wireless Leiden in het bijzonder.

- zondag 1 juni: leren NetStumblen, een workshop onder leiding van Thomas, met echt veldwerk, dat kwam goed uit met het mooie weer! Wie wil meedoen met de netstumble werkgroep kan contact opnemen met de werkgroep.

- 4 mei: presentatie van de NodeFactory door Dirk Willem zie de presentatie.

Hier ook de eerste bijeenkomst van de Merenwijkers, zie Merenwijk!

- 6 april: een heel "praktische" bijeenkomst over hoe je een verbinding op kunt zetten met Wireless Leiden. Wat komt daar bij kijken, zowel wat betreft (vrije) software als hardware. Stappenplan, verkennende metingen, antennebouw en installatie.

- 2 maart, X Vrije Software middag:

KDE, een van de grafische desktopomgevingen voor Linux. Met Fabrice Mous, Rob Kaper en Rinse de Vries. Zie voor info over KDE3.1 o.a. http://www.eweek.com/article2/0,,879405,00.asp

- zaterdag 8 februari NLLGG in Utrecht

Een demonstratie + korte uitleg over Linux en Wlan/WIFI/802.11a-g door Dirk-Willem bij de Nederlandse Linux Gebruikersgroep, zie http://www.nllgg.nl/nllgg/bijeenkomsten/

- X Vrije Software Middag: zondag 2 februari 2003.

Rudi van Drunen spreekt over "Time protocols in open source" oftewel: hoe hou ik mijn klok gelijk..... Het is dus niet alleen voor unices, maar ook voor Microsoft gebruikers interessant.

- X Vrije Software Middag: zondag 1 december 2002.

Bij deze bijeenkomst aandacht voor de Itanium, de nieuwe 64-bits superchip van Intel/HP en de Linux strategie van HP/Compaq. Ruud van Zutphen lichtte dit toe. Uiteraard was er ook volop gelegenheid om kennis te maken met vertegenwoordigers van de Stichting Wireless Leiden en vragen te stellen over wifi, het netwerk, etc.

- PODIUMDAG: Zaterdag 9 november in de HOOGLANDSE KERK te Leiden. De 'Vereniging Oud Leiden' heeft ter viering van zijn 100-ste verjaardag de eerste Leidse Podiumdag georganiseerd. Meer dan 80 verenigingen en stichtingen presenteerden zich in de Hooglandse kerk. Ook de Stichting Wireless Leiden was er met een stand. De Stichting Wireless Leiden heeft de kerk draadloos met het gemeentearchief verbonden, zodat er op de Podiumdag een snelle Internetverbinding (van het gemeentearchief) in de kerk was!

- zondag 3 november 14:00 X Vrije Software Middag:

Demonstratie en features van de nieuwe Mandrake en Red Hat versies in Cultureel Centrum de X, Apothekersdijk 33a, Leiden. David van Enckevort (van het bedrijf Mensys) en Marcel Nijenhof (van de NLLUG) presenteerden de nieuwste edities van de Linux-distrubuties Mandrake 9.0 en Red Hat 8.0. Wireless Leiden was aanwezig voor het beantwoorden van vragen over wifi, etc.

- dinsdag 15 oktober 20:00 HCC-Leiden in buurthuis het Spoortje, Bernhardkade in Leiden. http://www.leiden.hccnet.nl onderwerpen:

- zondag 22 sept in Cultureel Centrum de X, Apothekersdijk 33a, Leiden over de stand van zaken van Wireless Leiden en met een lezing van Dirk-Willem van Gulik over FreeBSD.

- donderdag 12 sept HCC Katwijk lezing over wifi (HCC) en Wireless Leiden. Deze bijeenkomst was in het Rijnlands Zeehospitium, Drieplassenweg 17 in Katwijk. http://www.leiden.hccnet.nl

- zondag 1 sept 2002 in Cultureel Centrum de X, Apothekersdijk 33a, Leiden. Een open bijeenkomst met demonstraties en lezingen over linux en Wireless Leiden (status en plannen); een experiment met live digitale tv beelden van het Rapenburgconcert! aanvang 14.00 uur.

- dinsdag 18 juni 2002 om 20:00 in buurthuis het Spoortje aan de Bernhardkade in Leiden. http://www.leiden.hccnet.nl

De eerste open bijeenkomst was op 28 april 2002 bij de Linux Installparty in Cultureel Centrum de X in Leiden. Meer informatie kun je vinden http://www.nllgg.nl/home.html en foto's op http://www.xs4all.nl/~rudi/IParty/ [Link niet meer actueel!]

Er zijn bijeenkomsten voor netwerk ontwikkeling

Een keer per maand is er een bijeenkomst voor de mensen die in de verschillende werkgroepen in Leiden aan het netwerk werken.

Aankondigingen op dit moment nog op de besloten mailing list.

Bijeenkomsten (last edited 2009-12-31 21:07:30 by a80-101-32-233)