Informatie

Genesis is een centraal systeem waar alle configuraties van de Nodes in worden bijgehouden. De configuraties worden gescheven in de svn directory http://svn.wirelessleiden.nl/svn/node-config/genesis . Hoe deze file eruit moet zien is hieronder te lezen.

Een handige interface naar genesis is te vinden op http://wlconfig.wirelessleiden.nl/freebsd/5.0/g_list.pl. Deze plek is nog niet op wleiden.net beschikbaar. Deze gegevens worden gesynchroniseerd met de svn-directory, gebruik het knopje 'update' na veranderingen in svn.

In alle schermen en config files is relevante 'svn info' informatie toegevoegd (als commentaar), deze komt vanaf nu ook in alle config files op de nodes terecht.

Conversie script naar [[Exodus]]

In svn onder /other/exodus/lv/ staat nu [augustus 2004] een conversie script dat een wleiden.conf omzet naar een wleiden.xml met ongeveer dezelfde informatie volgens ongeveer dezelfde structuur (grootste verschil is dat interfaces en IP subnetten gescheiden zijn, en wat kleine dingen zoals een statusveld dat up, down of planned kan zijn).

Externe tooltjes kunnen dus in het vervolg dat gebruiken ipv een gehackte parser.

[Lodewijk]

Configuratie voorbeeld

node info

We gaan vandaag een node bouwen deze heet CNodeGenesis

  1. Hij heeft een omni antenne om de buurt toegang te geven.

  2. 1.1 interlink richting Jasper, antenne sd-15 accesspoint modes

  3. 1.2 interlink richting Rick, antenne pa4040 accesspoint modes

  4. 2 interlink richting Lezer, antenne sd-24 client modes

subversion checkout/update

directory aanmaken

bestand aanmaken

IP nummers opzoeken

Daarna run je python getrange.py 30 dit geeft een vrije interlink range. Het laagste nummer wordt aan de kant gegeven die in 'access point' mode staat. Nummer 2 dan automatisch aan de andere ;-)

Voor meer informatie over subnet/netmask uitleg , handig overzichtje , rekenen met netmasks Interlink 1 gebruikt (als voorbeeld) dus

wleiden.conf

Alles waar een # voor staat is commentaar en is ervoor om u te laten begrijpen wat er gedaan moet worden

Genesis (last edited 2009-09-28 06:29:41 by localhost)