Inleiding

Om het alles een beetje bij te houden wat ik nu allemaal voor wireless leiden doe en wat ik allemaal moet onthouden om ervoor te zorgen dat ik goed kan functioneren is hier mijn logboek. Ik heb er bewust voor gekozen om deze interactief via de wiki te onderhouden, want zo kan iedereen meelezen met mijn bevindingen en er zo van te leren. Fouten kan men altijd verbeteren, wel graag de orginele foute tekst laten staan en gewoon toevoegen, zo kan iedereen zien dat men daar fout kan gaan

Veel lees- en leerplezier, Rick

Logboek

3-6-2004

Proxy3 gemaakt. tijdens de boot liep de automatische harddisk check vast. Dit is te verhelpen hem handmatig door de boot te helpen en dan "/sbin/fsck" te runnen en braaf overal "y(es)" op te beantwoorden.

Seriele console getest: zorg ervoor dat de hardware flow uitgeschakeld staat en dat de baudrate op 9600 staat. Voor de rest niets veranderen. paratiebit 1

8-6-2004

Nodes gaan bouwen met Eddy en Ruben. Hoop geleerd. We hebben afgesproken om elke node een nummer te geven en te gaan documenteren wat erin zit. Hoop rotzooi weggegooid. Een award bios is echt een vereiste, maar zelfs dit levert wel eens problemen op. Firmware update is een ingewikkeld process, maar de stappen goed volgen dat kom je er wel. Het wil ons nog niet echt lukken om 4 pci -> pcmcia apdapters aan de praat te krijgen. Bij de laatste loopt ie telkens vast.

9-6-2004

Een vervolg op gisteren. Het opruimen en selecteren van spullen is een groot karwei. Je ziet dan snel dat lang niet alles geschikt is. We beginnen wel weer ruimte op de planken te krijgen, dus wie nog een oude pentium machine over heeft mag mij contacteren op rick (bij) wirelessleiden (punt) nl Voorwaarde is wel dat ie min. 4 pci sloten heeft, min. 1 isa slot, een award bios, voor de rest maakt het niet uit. Kapotte harddisk is ook geen probleem (sommige dozen zijn nog vol ;) )

1-9-2004

Das een tijdje geleden dat ik hier geschreven hebt. Voornamelijk omdat ik geen zin had. Heb daarin tegen wel een hoop gedaan voor Wireless Leiden. Ik heb als eerste geleerd te programeren in python. ocaml en perl kan ik nu ook lezen. Ben erg bezig met het onderhoud aan het netwerk, wat zoal inhoudt als daken op klimmen en antenne's uitrichten. (gebruik een laptop en een stumble programma, daar krijg je heel goede links mee) tot aan het fixen van routering. Lodewijk heeft een scriptje geschreven dat de routes uitrekend. Roland en ik zijn daar beiden op gaan voort borduren. Roland heeft een admin script geschreven was updaten van nodes een peuleschil maakt. Ik heb een scriptje geschreven wat bekijkt waar de nodes mee verbonden zijn en nog wat extra info.

Ik ben tevens betrokken geweest bij de bouw van LCPL en Haagwijk, verder heb ik bij Regenboog en Broekplein helpen debuggen. Het zijn stuk voor stuk interessante projecten waar ik een hoop van geleerd heb.

Het netwerk wordt steeds groter en er begint ook wat op te doen. Kijk maar eens op de Content pagina. Ik nodig iedereen uit om leuke extra context aan het netwerk toe te voegen.

Verder ben ik overgestapt op Freebsd en gebruik ik windows enkel nog voor netstumbler. Freebsd mag wel niet de meest logische keuze zijn, maar het is wel erg makkelijk omdat alles wat ik om mijn laptop leer ook kan toepassen op de nodes.

Ik ga maar eens verder.

Wist je dat...

Ik heb maar een 'wist je dat..' sectie aangemaakt. Je komt namelijk een heleboel grappige, nuttige dingen tegen die makkelijk zijn om te onthouden.

Samenvatting

Uitvoeren (runnen) van een commando: commando invoeren (zonder aanhalingstekens) en dan op enter drukken.

LogboekRick (last edited 2009-09-28 06:29:40 by localhost)