lokatie

Gemeentehuis Rijnwoude

Frederik Eedenplein 4 Hazerswoude Rijndijk coordinaten: X=100327, Y=460430

voorstel bouwplan

Voorstel CNodeAA24

Node bestaat uit PC met 2 interlinks en 1 omni

- De omni wordt opgebouwd uit 4 paneelantennes (PA8080) polarisatie verticaal en verbonden met twee senao kaarten.

- Interlink naar il-n.graficall.wleiden.net

Interlink SD15 polarisatie horizontaal.

- Interlink naar il-zw.WBRotary.wleiden.net; NodeWBRotary wordt op dit moment in Woubrugge gebouwd, en zou aanstaande weekeinde operationeel moeten zijn.

Interlink SD15 polarisatie horizontaal.

PC staat op hoogste verdieping.

De klokkentoren is afgesloten door een deur. De ruimte waar de PC komt te staan is dus niet vrij toegankelijk. Stroom wordt door de gemeente aangelegd en afgetapt van de voeding van de klok. De Cat 5 kabel loopt door de toren naar beneden naar de afdeling automatisering.

Plaatsing antennes:

2 masten van 3 meter lengte. Op elke mast komt een PA8080.

En 2 masten van 3 meter met 2 PA8080 antennes + 2 SD15's

splitters

De antenne kabels kunnen door een aanwezige doorvoer.

Zwanenhals van rond 12 cm. Deze is ruim voldoende om de kabels zonder beschadiging door te voeren.

Later kan er een tweede PC bijgeplaatst worden met 2 extra interlinks. Gezien de proef is het op dit moment niet nodig deze PC nu al te plaatsen.

Geschatte kabellengte: coax 1 X 8 meter, 2 X 15 meter, 1 X 14 meter. cat 5 40 meter.

Veiligheidsvoorschriften

De antennes worden geplaatst op de rand van de buitenmuur van een toren van ca 30 meter hoog. De toren maakt deel uit van het gemeentehuis van Rijnwoude. De toren is via het gemeentehuis toegankelijk en is bereikbaar via een normale deur, waarna een wenteltrap omhoog volgt, deze trap is niet verlicht en het is aan te raden om een zaklantaarn mee te nemen of tijdens de bouw tijdelijke verlichting aan te brengen. Het laatste heeft de voorkeur.

Na de wenteltrap bevindt men zich in een vierkante ruimte van ongeveer 2,5 bij 2,5 meter en 3 meter hoog welke toegang verschaft naar een hoger platform. De toegang wordt verschaft via een verticale trap die tegen de muur bevestigd is. Bij deze trap moet men opletten dat men die per persoon betreedt en dat men beide handen gebruikt met het afdalen en opklimmen van de trap. De trap geeft toegang tot een volgend niveau waar een trap (3m) leid tot het bovenste plateau deze is afgeschermd door een luik. Ook deze trap dient afgedaald en beklommen te worden met twee handen aan de treden.

Het is raadzaam op het bovenste plateau het luik af te sluiten als men aldaar bezig is. Het bovenste plateau is ook een vierkant van 2,5 bij 2,5 meter omgeven met muren van 4 meter hoog waarop de antennes geplaatst dienen te worden. Alle werkzaamheden kunnen worden gedaan binnen de bescherming van de, 4 meter hoge, muren.

De aanwezige trap, bedoeld voor werkzaamheden aan de klok, is ongeschikt voor het plaatsen van de antennes. Op het eronder gelegen platform staan twee ladders die gebruikt kunnen worden voor het plaatsen van de antennes. De aanwezige ladder kan namelijk niet onder de voorgeschreven hoek van 75 graden geplaatst worden. Het is nog raadzaam om de kleine keukentrap te gebruiken. Deze is niet op de lokatie aanwezig en zal moeten worden meegenomen.

Verder dient aanwezig te zijn een EHBO doos of er moeten afspraken gemaakt worden met BHV van het gemeentehuis.

NodeAA24 (last edited 2009-09-28 06:29:44 by localhost)