NodeAZC staat op het Asiel Zoekers Centrum aan de Rijnsburgerweg.

Achtergrond

Deze node, geplaatst op het pand dat als Asielzoekerscentrum (AZC) in gebruik is door het COA (Centrale Opvang Asielzoekers) en gelocaliseerd is aan de Rijsburgerweg 124 heeft als doel dekking te verzorgen voor o.a. de scholen in het gebied tussen de Rijnsburgerweg en de Oegstgeesterweg. De Node is financieel mogelijk gemaakt door de Directie Cultuur en Educatie van de gemeente Leiden.

Dankzij NodeAZC kan het netwerk van Wireless Leiden tevens worden uitgebreid in de richting Vogelwijk en Katwijk, Noordwijk en Oegstgeest.

Ook kan voor de bewoners van het asielzoekerscentrum zelf het Wireless Leiden netwerk beschikbaar gemaakt worden en daarmee ook de toegang tot het Internet.

Tenslotte verbindt dit netwerkknoopunt de noord-westzijde van het Wireless Leiden netwerk met de nodes aan de oostzijde van Leiden. Door deze tussenverbindingen wordt het netwerk robuster.

De coordinaten van deze locatie: X= 092608 Y=465215

Status

Node is gebouwd en sinds september 2003 operationeel.

Historie

Sitesurvey op 9 april 2003. Verzoek voor toestemming plaatsing antennes naar gemeente, 18 april 2003. Gebruikersovereenkomst getekend op 14 augustus 2003. Nodebouw op 22 en 23 augustus 2003, zie foto's.

Metingen en observaties

De metingen werden gedaan met een 2020 antenne (14 dBi) een Lucent Avaya kaartje en 1.5 m RG58 en pigtail.

(ps. hoeveel dBi verzwakking geeft 1.5 m RG58 op 2.4 GHz ??)

De resultaten: plaatje en stumblerfile

De foto's (eerdere): http://www.wirelessleiden.nl/~rudi/dak-azc/

en panorama

Wat maten opgenomen ivm kabellengtes. De nodemachine kan prima geplaatst worden (wandcontactdoos is al door AZC geinstalleerd!); kabels door zijmuurtje naar "dakterras". Plank of kast tegen binnenmuur (trappenhuis).

Antennes tegen oude, vierkante schoorsteen (bakstenen, ongeveer 2 x 2 meter, circa 5 meter hoog, niet meer in gebruik). Kabellengtes: 2x 12 meter, 2x 14 meter (voor de vier antennes, aan elke kant van de schoorsteen eentje).

Er is een utp-aansluiting in de liftkamer (onder het "dakterras"), afstand enkele meters.

Overzicht

Antenne-orientaties

* SD15 : zuidwest, richting UNIGOR, horizontaal

* SD15 : zuidoost, richting Rabo, horizontaal

* PA4040 noordoost: richting Rudi/Woutertje Pieterse/standplaats Bibliobus, 45 graden, horizontaal, 12 graden neerwaarts gericht.

* PA4040 noordwest: richting "Oegstgeest", 315 graden, horizontaal

Opstelling

De fysieke opstelling van de apparatuur en de antennes is geschetst in de figuur. In het plan zijn een viertal antennes opgenomen, die bevestigd worden aan de - niet meer in gebruikzijnde - schoorsteen. Aan elk van de vier zijden van de schoorsteen is voorzien in een antenne.

De Wireless Leiden hardware, zijnde een PC, zonder toetsenbord en zonder beeldscherm is geplaatst in de opbouw van het dak, daar waar de trap uitkomt. Hier is reeds voorzien in een wandcontactdoos. Deze wordt gebruikt. Het opgenomen vermogen van de node-PC bedraagt ca. 50 Watt. Er is een plankje gemonteerd op ooghoogte waarop de PC is geplaatst. In de buurt hiervan is een doorvoer gemaakt voor de 4 antennekabels. Elke antennekabel is ca. 11 mm dik en is zo gemonteerd dat er geen inwatering kan plaatsvinden. Aan de buitenzijde van de opbouw lopen de kabels naar de schoorsteen. Hierbij is e.e.a. met zadels aan de muur bevestigd.

De antennes zijn niet groter dan ca. 30 x 30 cm (hxb), en geheel onderhoudsvrij. Vanaf de straat zijn de antennes niet zichtbaar. De antennes zijn bevestigd met behulp van muursteunen die met (keil-)bouten in de steen bevestigd zijn.

Ontvangst

NodeAZC (last edited 2009-09-28 06:29:44 by localhost)