achtergrond en organisatie

NodeBizet komt op de dependance van basisschool De Wissel aan het Bizetpad 1, pal naast NodeAJSoft.foto vanaf dak AJSoft

De node maakt deel uit van het ScholenNetwerk, waarvoor een raamcontract getekend is.

PL: Dirk Los

kontakt school

sitesurvey

fotos metingen

Er staat een oude tv-mast die we kunnen gebruiken. De laatste metingen zijn van 17 november, gemeten naast de TV antenne. il-nw.haagwijk en ap-omni.ajsoft geven sterke signalen. Ook il-zw.grip is meetbaar, maar die is zwak en zit bovendien op het zelfde kanaal als ap-z.haagwijk.

bouwplan

netwerk configuratie

link oost

client op il-nw.haagwijk

SD15

link west

client op ap-omni.ajsoft

8080

hardware

soekris

Er komt geen omni voor de buurt omdat dit hier geen enkele toegevoegde waarde heeft met ap-omni.ajsoft en ap-z.haagwijk.

De TV antennes worden van de antennemast verwijderd met een slijptol. De 8080 wordt bovenaan en de SD25 halverwege de TV mast gemonteerd. De Soekris kast onder. De ethernet kabel kan geleid worden door bestaande oude pijpen tot bij de deur van de filmzaal naar het dak. de pijp. Rechts onder in de deurpost wordt een gat iets schuin omhoog geboord, naast een bestaande kabeldoorvoer. De ethernet kabel wordt verder gevoerd langs de plint van de filmzaal aan de westkant tot bij een verwarmingspijp door de vloer. Door de vloer naar beneden in de lerarenkamer, met een plakkabelgootje langs de muur. Daar komt de PC te staan. Ook de voeding voor de soekris komt hier. Geschatte kabel lengte ongeveer 50m.

toegang en veiligheid

Vanaf de benedenverdieping trap op en direct links. Einde gang aan de linker kant, tegenover een glazen doorgang, is de deur naar de filmzaal. rechts bevindt zich een nooddeur naar het dak. De deur moet even vastgezet worden met een stoel. Er is een stevige tweedelige trap ter beschikking. De concierge kan die tevoren klaar zetten in de filmzaal. Op het dak rechts van de deur moet eerst op een verhoogd dak van ongeveer 3m breed (1m hoger) worden geklommen. Tussen deze verhoging en de gang van het gebouw zit een verlaging van 1m breed en 1m diep. Hier goed op letten. Vanaf deze verhoging kan met de ladder op een veilige manier op het bovenste dak geklommen worden. Het afslijpen ban de oude antennes kan het best met drie man gedaan worden. Een man om te slijpen, de ander om hem vast te houden en de derde om de antenne vast te houden. Iedereen een bril dragen. veiligheidsplan

planning, materialen en gereedschap

voorlopig geplande bouwdatum: 11 december 2004

materiaal lijst

voortgang bouw

operationeel beheer

NodeBizet (last edited 2009-09-28 06:29:44 by localhost)