NodeBrug
Voorstel NodeBrug op P.I. De Brug,
- Wassenaarseweg 499 2333 AL Leiden
First Packet
rond 23:10h op 02 nov 2004.
PL Rob Kloots en Jacob Lopes Cardozo.
Status
bouw status
- Initieel bouwvoorstel op 03-mei-2004.
- 3plussen jacht op 03-mei-2004 en op 21-mei-2004.
- Bouw-dag: 12 juni 2004 09:30h.
> Door omstandigheden is e.e.a. niet doorgegaan.
- Tweede bouwvoorstel in sept 2004.
- 3plussen jacht in sept 2004.
- Bouw: sept 2004
Een paar foto's van 02 nov 2004 staan hier
Sitesurvey
De foto's van de sitesurvey staan:
Er zijn geen stumble-metingen gedaan, maar op grond van de zichtbaarheid (of het ontbreken daarvan) van de omringende nodes is geconcludeerd, dat in ieder geval een verbinding met de Lijtwegflat in Oegstgeest goed mogelijk is, zie deze_foto
Daarvoor moet een extra antenne geplaatst worden op de Lijtwegflat. Een verbinding met de node op de universiteit (zie deze_foto) is in de zomer twijfelachtig vanwege de hoge bomen.
Schema's en veiligheidsplan
Schema's
Zie deze tekening in svn.
veiligheidsrisico's
hier staat iets over de risico's.
Materialen
Hier staat iets. Is alleen te openen met open office.
- Het oorspronkelijke plan staat hieronder. We hebben ervan af moeten stappen omdat de buitenmuur bleek te bestaan uit een fragiele kiezellaag, dikke isolatiemateriaal en dan pas baksteen/beton, waardoor het niet mogelijk bleek met lange boren iets uit te richten. Nu staan er betonvoeten op het dak. Op een van deze is een soekris in buitenkast bevestigd, en er loopt een utp-kabel naar beneden door een luchtkoker naar de POE. Zie de foto's van 2 nov 2004.
Oorspronkelijk plan:
- De muur van dit pand bestaat uit een gestuukte baksteen of betonwand, waarin een behoorlijk zware stalen trap is verankerd.
Antennes worden bevestigd aan een 5 m lange mast die tegen de zijmuur van het gebouw wordt bevestigd (steekt 3 meter boven het dak uit), zie deze_foto
- De antenne bestaat uit twee aan elkaar geschroefde delen metaal van een versterkte aluminiumlegering, afkomstig van een grondboorprojekt. Er zit schroefdraad op. En de verbinding is ijzersterk. Dat maakt een buis van 6 meter, dan een meter eraf zagen voor de handzaamheid. Dat maakt 5 meter. Waarvan 3 meter boven het dak uitsteekt en 2 meter om aan de muur te bevestigen. Met gebruik making van 3 beugels. (3 om de stijfheid te vergroten)
- De buizen behoren zeer stevig te zijn gezien de wandikte. Buitendiameter is ca. 43 mm, binnen ca. 15 mm.
RF-kabels en Nodemachine
Van de antennes mbv bakstenen en gedeeltelijk mvb grijze pvc buis en bakstenen naar de Soekris, die bevestigd is aan hetzelfde mastje als de IL naar NodeUnigor.
UTP-kabel
- Vanaf de Soekris gaat een netwerkkabel (utp) door een bestaande ventilatieopening via de ketelruimte naar de naastgelegen opbergruimte, waar de POE hoog tegen de muur bevestigd is, buiten bereik van ondeugende kinderhandjes.
- En vanaf de POE gaat de netwerkkabel naar een contactdoos aan de overkant van de gang.
Configuratie
Deze staat in svn
Antenneplan
- een SD15, horizontaal gepolariseerde interlink-antenne richting WZW, Universiteit (Gorlaeuslab); clientmode.
- een SD15, horizontaal gepolariseerde interlink-antenne, richting N, Lijtweg-flat; clientmode.
- Een 8dbi Omni.
Overige projektinfo
Als bijlagen:
* Foto's operationele situatie staan hier
6 december 2004 heeft de omni een eigen betonvoetje gekregen en hiermee is de node afgebouwd en tegelijkertijd overgedragen aan de NAV (zie NodeAdoptieVrijwilligers)