http://svn.wirelessleiden.nl/svn/node-config/fotos/CNodeCentrum/apothekersdijk35/tn/apothekersdijk350001.jpg

Lokatie

We zijn per 1 augustus (2005) verhuisd naar het "Kenniscentrum voor Duurzame Ontwikkeling en Burgerinitiatieven", Apothekersdijk 35 in het centrum van Leiden. Dit pand is beschikbaar gesteld door de Gemeente Leiden.

Bouwplan

Tijdens de sitesurvey zijn er veel fotos genomen. O.a op grond van de metingen is het volgende bouwplan in daaropvolgende dagen ontstaan.
Op het dakje platte dakje plaatsen we 2 tegelvoetmastjes met een SD19/5 (dit is een a-link) naar het stadhuis. Verder 3x een SD15, respectievelijk naar Rund, Som en naar Vosko (dat is de node op de Pieterskerk). En tot slot een omni op de voorste mast. Door de haast is er tijdens de bouw per vergissing een antenne (naar de Rabo) bijgekomen:-).
Zo is de node gebouwd op 3 augustus. Terwijl de discussie over " hoe ziet de beste node voor deze plaats eruit" nog doorging. Waarschijnlijk ziet de node er binnen een jaar weer heel anders uit.

testen

Omdat we hier een goede mogelijkheid hebben om de a-link te testen is er ook een seriele kabel (over utp) vanuit de Soekris op het dak naar binnen gelegd. Hier komt het schema te staan hoe de connectoren aan de utp zijn gesoldeerd:

nog te doen

Er moeten nog zes trottoirtegels op de tegelvoet bijgelegd worden. Is gebeurd. zie fotos
Er komt nog een dwarsverbinding tussen de beide mastjes en tuidraden om het geheel stormproof te maken. Is gebeurd.(zie fotos)
NodePC moet nog gemaakt en geplaatst worden. Is gebeurd.(zie fotos)
Trekontlasting bij de pigails aanbrengen.(is gebeurd)
Details

First Packet

Nog niet (6 augustus) Inmiddels wel.

veiligheid

Afgezien van het standaardveiligheidsplan moeten er bij deze node nog voorzieningen worden getroffen om een klimtuigje aan te bevestigen, voor als je uit het dakraam het platte dakje op wil klimmen. Dit is default.

NodeCentrum (last edited 2009-09-28 06:29:45 by localhost)