Initiele configuratie

Na de site survey is het goed te bepalen wat de functie van de node wordt in het netwerk. Hieruit rolt dus een antenne plan en een plan voor de confuguratie en de hardware die er voor nodig is.

funcie node bepalen.

bereik node bepalen. -> Dat moet dus op voorhand bepaald worden!!!!

Interlinks bepalen.

De configuratie van de node wordt vastgelegd in Genesis. Er is een data-veld voor de status van de node ("planned" of "up").

Aanpassen van de configuratie van een operationele node

Wijzigingen in de configuratie van een operationele node MOETEN in Genesis worden doorgevoerd met svn. Vervolgens worden de instellingen op de node in lijn gebracht met ["Genesis'] zoals die op rambo.wleiden.net server staat. Dit gebeurt door middel van het config-node.sh script.

De procedure is als volgt:

1. Zorg dat rambo (172.21.16.99) up to date is met svn door op de update knop te klikken via een webbrouwser http://rambo.wleiden.net/cgi-bin/g_list.pl

2. Dan de config vanuit rambo in de node laden. Door in te loggen op de node en onderstaand script vanuit de root directory te starten.

# setenv WHOST 172.21.16.99 # /config-node.sh.

Let wel op: bij nodes met flash kaartjes (Soekri) moet eerst de flash kaart in leesschrijf-mode gezet worden. Na het laden van de config weer in leesmode en de node rebooten voor de zekerheid.)

- Lees/schrijf mode # mount -uwo noatime /

- Lees mode # mount -ur /

NodeConfiguratie (last edited 2009-09-28 06:29:45 by localhost)