Deze node staat op de Speciale Basisschool dependance De Brug, aan de Houtmarkt.

Status

First packet

Een paar dagen later dan de bouwdag nl op 24 november 2004

PL Rob Kloots en Jacob Lopes Cardozo.

Beschrijving

Sitesurvey:

De foto's van de sitesurvey staan:

De stumblemetingen staan:

Stumble metingen

Interlinks

Bouwplan Houtmarkt

Schema:

In svn staat dit plan. Hier staat een mooie tekening en hier een platte grond van een deel van Leiden

Situatieschets

Zie ook bovengenoemde schemas.

Voorstel antennes:

Te bestellen:

Voorstel 1:

Dit voorstel heeft het niet gehaald.

Voorstel 2:

Er is weliswaar een ketelhok, maar de ruimte is al overbevolkt. Nog meer machines, en dan niet basaal voor het functioneren van de school, is niet gewenst. Wel kan er een UTP-kabel door dit beluchtingsrooster -een halve meter onder het plafond- de cv-ruimte binnen.

Voorstel 2 heeft de voorkeur bij de projektleider. De upt-kabel wordt netjes weggewerkt in grijs pvc-buis, waarnodig geel geverfd.

Dit voorstel heeft het eveneens niet gehaald o.a wegens vandalisme risico. Om mogelijke vandalen te slim af te zijn was er nog het plan om de RF-kabel via een regenpijp buiten het gebouw om te leiden naar het verwarmingshok op de eerste verdieping. Hiervoor zouden we de beschikking moeten hebben over een hoogwerker. Dit plan heeft op de bouwdag plaats gemaakt voor voorstel 3.

Voorstel 3

Een enkele nodepc in het verwarmingshok. Op het dak 3 betonvoetjes, waarvan eentje met een SD15 op Cetim gericht is en eentje met een SD15 op node Som. Op het derde betonvoetmastje staat de omni en een SD15 gericht naar het oosten naar een nog te bouwen node Singel op zo'n 200 meter afstand. Dit is het plan wat het uiteindelijk geworden is en hier staan de fotos van de bouw.

veiligheidsrisico's

Configuratie

Node Adoptie

Zie de lijst in NodeAdoptieVrijwilligers.

Bouwdag en first packet

Bouwdag 20 november 2004

Mede doordat er geen hoogwerker beschikbaar was en de meegebrachte ladders te kort waren is op de bouwdag zelf besloten voor de korte RF-kabelroute. Door een pvcpijp in het trapgat en onder het plafond in het trappenhuis vastgezet met zadelbeugels op stukjes hout die aan het pfafond gelijmd zijn. De fotos staan hier

De antennes staan er: een omni voor de buurt, een IL naar het zuiden naar CETIM, een IL naar het NW naar SOM en een IL naar het oosten, voorlopig zonder configuratie.

De first packet kwam een paar dagen later op 24 november.

NodeHoutmarkt (last edited 2009-09-28 06:29:40 by localhost)