Laatste metingen op het dak

Eindelijk weer eens op het dak geweest; verassing: ik kan van alles ontvangen:

APprofwijk: -93dB

omni.cope: -86dB

dwenf: -93dB

centrum.jorg: -86dB

en ook:

linksys (00:06:25:76:c1:fb): -88dB (Joop ben jij dat?) WLAN (06:40:05:c0:f5:b3): -92dB

Ik heb een extra quadje provisorisch bevestigd richting Jorg, zodat we een extra link Jorg-Evert kunnen maken.

Op het dak van mijn huis heb ik een TegelVoet geplaatst, op rubber matten om schade aan de dakbedekking te voorkomen. Bovenop de tegelvoet staat een alarmflitslicht (Praxis) dat het makkelijk maakt om (in het donker!) te bepalen of er een zichtverbinding is.

http://www.morgana.net/~jasper/wclan/schotel.jpg

De verbinding naar Evert bevat een obstakel; de Petruskerk staat net in de weg. Er is wel een verbinding mogelijk met quadjes, maar die is erg matig. Daarom heb ik gebruik gemaakt van deze schotelantenne. De schotel doet niets anders dan signalen die er op vallen weerkaatsen en concentreren op een punt. Daar valt het signaal op een quadje. De schotel verbetert de ontvangst van het quadje met ongeveer 10 dB. Hierdoor komt het totaal op circa 19 dBi.

http://www.morgana.net/~jasper/wclan/detail.jpg

Tijdens het richten van de schotel kon ik duidelijk merken dat het hoger plaatsen van de schotel een negatieve invloed had op de Signaal/Ruis verhouding. Kennelijk ontvangt de schotel dan meer storingen uit de tussengelegen huizen, die in een lagere stand door het platte dak geblokkeerd worden.

Informatie over de verbinding naar Evert: zie EvertJasper. Statistieken op http://www.WirelessLeiden.NL/mrtg/jasper/jasper.html

---

NodeJasper (last edited 2009-09-28 06:29:41 by localhost)