Node bij Lebkov

http://www.lebkov.nl/images/algemeen/lebkov.logo.gif http://svn.wirelessleiden.nl/svn/node-config/fotos/CNodeLebkov/Lebkov_kl.jpg

Lebkov, Bargelaan 8

WGS84 coordinaat: niet-bekend.

RD Coordinaat: X=93034 Y=464697

Status

[18 maart 2004]

Node Lebkov is "af" en draait met uitzondering van de dekking buiten. Daar moet te zijner tijd nog een MiniPCI kaart vervangen worden - deze is al besteld maar nog niet aangekomen. Aangezien het er naar uit ziet dat dat nog wel even gaat duren kijken we nog naar een tussen oplossing. Maar omdat deze kaart (nu) voor alleen de Omni gebruikt wordt voegt dat alleen iets toe aan de dekking buiten; stations plein, grasveld LUMC, deel perrons. De interlinks naar Rabo en Unigor functioneren; en beneden in de broodjeszaak van LebKov draait een open access point.

Bouw

Op 11 maart is de node afgebouwd door Lodewijk, Jasper, Marten en Dirk-Willem; het probleem met de kabel bleek verkeerd gekrompen schoentjes te zijn. Een en ander werkt nog niet volledig - de software is nog niet geheel geconfigureerd.

Op 10 maart is er door Ruben, Shirwan Ali, Roland, Jasper en Dirk-Willem aan de node gewerkt. Aan het eind van de dag stonden twee antennes en de node op het dak, was de ethernet kabel naar beneden door getrokken en was er een voeding in de meterkast gemonteerd. Wordt vrijdag vervolgd.

http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/Lebkov/Lebkov-Thumbnails/2.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/Lebkov/Lebkov-Thumbnails/9.jpg

Meer foto's op http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/Lebkov/Lebkov.html

Planning

Node Lebkov komt aan de achterkant van het station; een omni antenne op het dak en een antenne binnen bij Broodjeszaak Lebkov.

Er zullen twee interlinks komen; naar NodeUNIGOR en naar NodeRabobank. Daarnaast komt er een kleine 8db omni om het stationsplein en grasveld bij LUMC te dekken.

Antennes:

0

8db omni

Omgeving

Horziontaall

3 meter coax

1

SD15

Interlink naar NodeUNIGOR

Vertikaal

3 meter coax

2

SD15

Interlink naar NodeRabobank

Vertikaal

3 meter coax

Beneden zal door de eigenaar van Lebkov binnen ook een AP geplaatst worden.

In overleg met de gebouweigenaar is gekozen voor een volledig niet invasive opstelling: er zal gebruik gemaakt worden van een outdoor unit/soekris welke vanuit de broodjeszaak via PoE gevoed wordt. De unit komt in de hoek het meest aan de kant van LUMC te staan.

De computer en de antennes zullen met een TegelVoet en een rubber mat los op het platte dak gezet worden. Dit lijkt dus wat op NodeDirkx. De kabel gaat dan via een bestaande doorvoer en goot naar de centrale schacht en daar door naar beneden. Deze constructie is identiek aan die van de straalverbinding die nu ook al op het dak staat. Wel dienen we onze kabel wat beter te fixeren; die van KPN/Ericsson beweegt alle kanten op en heeft zichtbaar grit/steentjes over de rand geduwd tijdens windvlagen.

Site Survey

Meting gedaan medio september.

Connecties

Goede connectie mogelijk met Rabo, Jorg, Cope, Unigor en CeTIM. Foto's en meting moeten nog van laptop gehaald worden.

Toegang dak

Sleutel nodig welke tijdens openingsuren van Lebkov beschikbaar is na melding vooraf. Achterom bij de vuilnisbakken is een brandtrap naar de bovenste verdieping. Daar middels een rode hendel in een verticale bruin/zwarte 'staaf' een verborgen trap uitklappen. Vandaar toegang tot een plat dak.

Dak is zeer veilig en voorzien van loop padenmiddels tegels. Er staan diverse lucht/airco units op welke voor onderhoud regelmatig toegankelijk moeten zijn - met sporen/notities van regelmatig bezoek.

De node komt op de meest (noord)westelijke hoek - het dichts bij LUMC; op de tegenoverliggende hoek (station zijnde; meest oost) staat een straalverbinding van KPN/Provincie Zuid Holland. Gangbare Ericsson model op tegenvoet. Deze gaat oostwaards richting KPN centrale bij Groenoordhallen. Geen storing dus.

Er zijn twee dakdoorvoeren met syphon buis; een bij een airco en een bij de luchtbevochtiger. Die laatste komt uit op de centrale kabelgoot, dan horizontaal de kabel van de straalverbinding en airco-power volgen (plafond 3e verdieping, panelen goed toegankelijk met korte ladder) en in de verticale centrale schacht direct naar Lebkov toe.

Veiligheid

Toegang via brandtrap met bescherm railing; 2.5 meter van de dakrand blijven.

Planning

Februari 2003 - Bouw

Maart 2003 - Operationeel

Materiaal lijst

PoE injector

Beneden een PoE injector om de Soekris op het dak en eventueel het AP te voeden.

Bereikbaarheid gewenst zodat de zaak ge-reset kan worden zonder te klimmen. Maar nu ook weer niet -te- makkelijk.

Benodigdheden

Boren

Ontwerp

http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/lebkov1.png

orgineel of als pdf.

Eind resultaat

1 http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/poe-s1.jpg 2 http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/poe-s2.jpg 3 http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/poe-s3.jpg 4 http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/poe-s4.jpg 5 http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/poe-s0.jpg

Buitenkast

Montageplaat met Soekris erop, 3x pigtail naar N bulkhead, 1x wartel voor UTP.

Probleem: Bulkhead pigtails hebben Double-D gaten nodig van 13x16mm. En een rond gat van 16mm laat meer ruimte over dan dikte van de flens.

Oplossing; CNC bank.

http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/Lebkov/Lebkov-Thumbnails/15.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/Lebkov/Lebkov-Thumbnails/16.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/Lebkov/Lebkov-Thumbnails/17.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/Lebkov/Lebkov-Thumbnails/18.jpg

Decals

original pdf http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/dakdoos.png original pdf http://webfolder.wirelessleiden.nl/lebkov/ntoice.png

Configuratie Binnen

Het wireless accesspunt binnen is in bezit van, en onder verantwoordelijkheid van Lebkov zelf.

Huidige configuratie is:

Er is geen proxy instelling nodig (maar als je proxy.wleiden.net insteld gaat het wel sneller). Deze instellingen kunnen ten alle tijden door Lekbov gewijzigd worden. Hoewel in princiepe afgesproken is dat ook van dit AP binnen vrij gebruik gemaakt kan worden is, heeft LebKov hier het laatste woord. Binnen bepalen zij hoe en wanneer een en ander gebruikt mag worden. De Omni op het dak is -wel- van Wireless Leiden en daar gelden de normale gedragsregels.

NodeLebkov (last edited 2009-09-28 06:29:42 by localhost)