http://webfolder.wirelessleiden.nl/Rijn en Vliet - July 2003/Rijn en Vliet - July 2003-Thumbnails/66.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/Rijn en Vliet - July 2003/Rijn en Vliet - July 2003-Thumbnails/45.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/Rijn en Vliet - July 2003/Rijn en Vliet - July 2003-Thumbnails/1.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/Rijn en Vliet - July 2003/Rijn en Vliet - July 2003-Thumbnails/11.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/Rijn en Vliet - July 2003/Rijn en Vliet - July 2003-Thumbnails/18.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/Rijn en Vliet - July 2003/Rijn en Vliet - July 2003-Thumbnails/31.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/Rijn en Vliet - July 2003/Rijn en Vliet - July 2003-Thumbnails/60.jpg http://webfolder.wirelessleiden.nl/Rijn en Vliet - July 2003/Rijn en Vliet - July 2003-Thumbnails/61.jpg

Node Rijn en Vliet is onderdeel van het Openbare Bibliotheek netwerk OB_Net

Zorgcentrum Rijn en Vliet, Aaltje Noorderwierlaan 1, 2324 KP Leiden, is niet alleen een Centrum voor Ouderen in Zuid-West, maar ook een wijkcentrum met allerlei voorzieningen: een uitgiftepunt van de Openbare Bibliotheek, een kinderdagverblijf, Internetcafe, restaurant, gezondheidscentrum, kapper, schoonheidssalon en online writing jobs.

Contactpersonen: Zie SVN...

Dit is een van de drie aansluitpunten voor de Demon Internetservice.

Status Bouw

Het eerste deel van de node is gebouwd op 5 July 2003. Zie ook deze fotos. De node is op 9 Juli afgebouwd.

Het eerste pakket ging op 9 Juli 2003 rond 15.30 van R&V naar NodeCeTIM (Hooglandse kerk).

De node is functioneel en wordt nu in het netwerk opgenomen.

Bij volgende bezoek meenemen:

Situatie schets

Omschrijving lokatie:

Zie de foto's van Marten. Vanuit het dak werden in alle hemelrichtingen foto's gemaakt. Ook binnen in de machinekamer werden van de bestaande situatie foto's gemaakt.

Lifthuisje met daarnaast een aparte ruimte met 3 grote vaten, hier kan de nodemachine heel goed staan. Er is ventilatie-opening door het dak die gebruikt kan worden voor kabeldoorvoer. Tegen dit gebouw is een grote gsm mast geplaatst. Wij kunnen antennes aan de zijkant van het gebouw en aan de schoorsteen op het lifthuisje kwijt.

Op donderdag 3 april 2003 gingen Marten Vijn en Thomas Petersen NetStumblen.

Meetresultaten:

Signaalsterke gemeten afkomstig van omni-antenne van node Jorg: -60 dBm

Signaalsterke gemeten afkomstig van omni-antenne van node IMI: -65 dBm

Signaalsterke gemeten afkomstig van omni-antenne van node Cope: -60 dBm

Signaalsterke gemeten afkomstig van omni-antenne van node Evert: veel ruis

Voorlopig ontwerp Rijn&Vliet:

binnen lifthuisje

dak lifthuisje

- De node PC en Internet gateway op een plankje boven of naast de ingangsdeur van de machinekamer (let op: de machinekamer bevindt zich achter de liftkamer!). Zo blijven de kabellengtes redelijk kort.

- Een SD15-antenne richting NodeJorg buiten naast de machinekamer. Een gat in de buitenmuur links van de ingangsdeur-machinekamer (30 cm) bestaat al. De geschatte kabellengte van de node PC boven de ingangsdeur door de muur bedraagt ongeveer 4.5 meter.

- Twee SD15-antennes t.b.v. Interlink 5mei of Parelvissers en Interlink NodeCeTIM tegen de schoorsteen op het dak van de machinekamer of tegen de muur van de machinekamer. Kabels door de grote ventilatieopening (zonder kapje). De geschatte kabellengte van de node PC boven de ingangsdeur naar het plafond, iets naar links en door de ventilatieopening (ongeveer 3 meter) tot de SD15-antennes bedraagt ongeveer 10 meter.

- Een rondstralende golfpijp-antenne op het dak van de machinekamer. Deze kabel kan ook door de bestaande ventilatieopening gevoerd worden. De geschatte kabellengte van de node PC door de ventilatieopening naar de deze antenne op het dak bedraagt ongeveer 7 meter.

Let op: Op het dak van de machinekamer (eventueel plaats voor twee link-antennes plus een omni-antenne) bestaat een groot obstakel in de vorm van een grote, hoge gemetselde schoorsteen van 3x2.5 meter. Bovendien zijn op het dak ook GSM-antennes en Fixed Wireless schotel-antennes geplaatst die voor storing zouden kunnen zorgen.

Voorstel

de setup voor RenV

survey document [OpenOffice]

beschrijving montage [OpenOffice]

PC-Hardware:

1 pc gemonteerd in de 'machinekamer' achter de liftkamer.

De deur naar machinekamer moet open en dicht blijven kunnen.

Er moeten zes 6mm gaten geboord worden in de muur om hoeksteunen voor een plankje te bevestigen.

Voeding :

Er is reeds een 220v aansluiting. Deze moest gerepareerd worden. Is op bouwdag 1 vervangen door een geaard stopkontakt.

Antenne :

Plaatsing en types antennes.

antenne 1

antenne 2

antenne 3

antenne 4

dubbele golfpijpantenne, bevestiging? Bijv. op 2 meter metalen buis. Montage met buisklemmen tegen de schoorsteen op het lifthuisje. De antennebuis wordt bevestigd met vier 6 mm keilbouten op een antennebuishouder. polarisatie horizontaal richting rondom

Leidingen

Er is een ventilatiedoorlaat in het dak. Hier zit op dit moment geen kapje op. Dit is weg.

Deze kan gebruikt worden voor de kabels van antennes 2,3 en 4.

De kabel van antenne 1 kan door de zijmuur, hier is al een gat door de muur. (diameter ongeveer 20 mm) Hier past de kabel met connector en al door heen.

Ethernet

Er is op de verdieping lager een hub/switch waar de ethernet aansluiting op kan voor Wireless Leiden naar het huis. Dit wordt door het lokale netwerk gemaskeerd, dus er hoeft maar 1 ipnummer naar toe. Af te leveren: aansluiting op hub en ipnummer, rest wordt door lokaal systeembeheer gedaan.

Montage

De antennekabels worden aan de binnenzijde aan de muur bevestigd met zadelklemmen. Kabels die over het dak liggen verankeren met bakstenen en zadelklemmen. Langs de 2 meter metalen buis wordt de kabel bevestigd met trekbandjes.

Afwerking

Waarnodig wordt antennekabel van extra bescherming voorzien. Doorvoeren worden gesealed met siliconenkit. De computerkast wordt voorzien van een etiket met daarop namen en telefoonummers van contactpersonen van de Stichting Wireless Leiden. Er komt een logboekje waarin genoteerd wordt bij bezoek wie er geweest is en welke verandering hebben plaats gevonden.

Wijzigingen op verzoek van de gebouwbeheerder kunnen natuurlijk plaatsvinden.

begroting

plattegrond

Links naar NodeJorg, NodeCeTIM en 5meilaan c.q. Parelvissers

Status

Onderhoud

Melden bij receptie, tot uiterlijk 21.00 uur

Deur naar het dak NIET dicht doen, maar op een kier laten staan met behulp van het haakje.

Deur tussen server ruimte en lift ruimte altijd dicht doen.

NodeRijnVliet (last edited 2010-03-01 13:46:29 by 78-25-16-178)