Algemene Informatie

Deze Node is eigendom van Stichting Wireless Jacobswoude

NodeRwGemhuis bestaat uit 2 node´s en staat opgesteld in Rijnsaterwoude de nodige interlinks met NodeLmStruyk & NodeWbRotary zorgen voor een koppeling met resp. Leimuiden en Woubrugge. De interlink naar Bilderdam wordt hopelijk binnen niet al te lange tijd gerealiseerd. Tot slot verzorgt de 4e antenne voor de nodige verspreiding van het internetsignaal voor het dorp Rijnsaterwoude. Tot slot dank aan de sponsor van deze node dat is Centric.

Status

De node is in bedrijf sinds 9 juni 2005.

Antenne Opstelling

Hier een indruk van de opstelling van de antenne´s gemonteerd op het dak van het Gemeentehuis Antenne.

Configuratie

Wat zit er in Node1 Node-1. Wat zit er in Node2 Node-2.

Logboek

Node geplaatst begin Mei 2005. Software aanpassinggen door Nodebeheer SWJ geconfigureerd 12-juni-2002. De koppelingen met resp NodeLmStruyk en NodeWbRotary zijn niet gelukt waarschijnlijk moeten de 2x PA8080 worden vervangen voor SD15.

15 juni 2005 de PA8080 richting NodeLmStruyk vervangen door SD15 resultaat bij NodeLmStruyk matige verbetering.

19 juni 2005 getracht associatie te krijgen met NodeLmStruyk maar dat lukte niet regelmatig uitval van de verbinding. De associatie met Woubrugge lukte wel zij het dat deze ook niet al te sterk is. Steeds is er het wegvallen het radiocontact, de bouwgroep gevraagd om een betere antenne naar NodeLmStruyk te plaatsen. en uitrichten goed te bezien.

21 juni gaat nodebouwgroep SWJ kijken wat er aan de opstelling kan worden verbeterd. Ook richting woubrugge wordt de PA8080 vervangen voor SD15.

21 juni 2005 SD15 geplaatst richting Woubrugge gestumbled op dak Gemeentehuis en daar een redelijke signaalontvangst van de Omni NodeLmStruyk. Interlink kon vanwege slave mode niet gestumbled worden. Daarna vertrokken naar Fa. Struyk aan de westerdijk Leimuiden. Aldaar gestumbled en een ontvangst van SNR 37 op de SD19 interlink naar Rijnsaterwoude dat moet goed komen dachten we maar nee hoor, we wisten het niet zeker toch maar de antenne pigtail aansluiting gewisseld van de hoek naar daarboven en kijk toen een prachtige verbinding.

12-juli-2005 Nieuwe flashkaarten geînstalleerd zodat de reset mogelijkheden kunnen plaatsvinden Internetten via deze node is nu ook mogelijk.

Zo is er weer een prachtige schakel in de verbinding Leimuiden-Woubrugge-Rijnsaterwoude tot stand gekomen.

Foto`s

Foto-1 Foto-2 Foto-3 Foto-4

NodeRwGemhuis (last edited 2009-09-28 06:29:40 by localhost)