NodeSpoortje komt op bibliotheekfiliaal het Spoortje en is onderdeel van het bibliotheekproject.

Het gebouw van het Spoortje is te laag om zonder mast te werken. Er kan echter uitstekend een mastje tegen de buitenmuur van de bovenste verdieping van de bibliotheek bevestigd worden. Als het mastje ca. 4 meter boven het dak uit kan steken, is zelfs Som uitstekend over de daken heen te ontvangen. Alle antenne's kunnen op dezelfde mast. Geen ideale situatie, maar er is gewoon niet meer ruimte.

Antenne's:

De sitesurvey is uitgevoerd op 21 sept 2005. Er is gemeten met kismet, een PA4040, 3 meter kabel (RG 58) , een pigtail van 1 meter en een Senao kaart NL 2511 CD+. Hoogte van het dak is circa 7 meter. De antenne zat aan een lange stok, en bevond zich daarmee op zo'n 10,5 meter hoog.

Sterke signalen:

Vooral Roomburg is opvallend, de afstand is zo'n 1780 meter!

De foto's staan hier.

De nodemachine kan tegen de binnenkant van de hoogste muur op een plankje komen te staan. Bovenverdieping is slechts toegankelijk voor personeel en leerkrachten. De kabels kunnen dan door de muur en direct langs de mast omhoog. Het is een bakstenen muur, waar de beugels goed tegen te bevestigen zijn. Er is netspanning aanwezig op enkele meters daar vandaan. Hiervoor is een verlengkabel nodgi met een aparte verdeeldoos, om de contactdoos bruikbaar voor de bibliotheek te houden.

NodeSpoortje (last edited 2009-09-28 06:29:44 by localhost)