NodeVergilius komt op de flat Mien Ruyspark te Oegstgeest.

Zie de fotos van de sitesurvey.

Deze node wordt gesponsord door P. Andre de la Porte B.V. en Kok Electronics B.V.

Geschiedenis, Status en Plan

De metingen zijn van een jaar geleden. Door omstandigheden is de bouw niet doorgegaan. Nu is er weer gemeten en door weer andere omstandigheden is de opslag van de meetgegevens mislukt.
Er zijn - geloof ik - 160 ssid's geteld, waarvan een paar tientallen van wleiden.net. Het is misschien verstandig om hier snel - indien mogelijk uiteraard - over te gaan op 5 GHz voor de IL naar Oegstgeest. Voorlopig is er nog geen geld voor beschikbaar.

Een PC in de woning is geen optie en buiten is ook niet mogelijk gebleken. Er is de mogelijkhed overwogen om een kast op het dak te plaatsen,waar Kpn en Orange ook mee werken. Dus niet. Vandaar een eenvoudig begin met een Soekris met 3 wirelesskaarten. Een interlink naar node Hofwijck op ruim 1300 meter afstand, behoort tot de mogelijkheden. Er is een zichtverbinding. (vanaf het dak van de buurman van Pieter). Bovendien is er nog een slot vrij in de pc van Hofwijck.
Ook een IL naar Rustenborch is mogelijk. Er staat daar een antenne richting Meca (Katwijk), maar er is geen verbinding mee. Deze antenne staat waarschijnlijk te laag of (anders gezegd) er staan obstakels tussen Rustenborch en Meca. Rustenborch ligt op 1640 meter van Vergilius en hier is wel een zichtverbinding mee.

Er moet natuurlijk een omni komen voor de buurt. En geplanned is een horizontaal gepolariseerde, enkele waveguide. Er zijn mensen in Warmond en in Voorhout die hierop zitten te wachten. Kok-Onderdelen (op de Beestenmarkt) heeft deze link gesponsord, waarvoor onze dank.

De node is 08-10-2005 gebouwd. First packet is verzonden. De omni werkt helaas nog niet, dus voor de gebruiker werkt de node gewoon nog niet. Deze week kijken wat de oorzaak is. 10-10 Probleem verholpen (verkeerd aangesloten pigtail).

Bouwplan

Als het plan goedgekeurd wordt willen we begin oktober gaan bouwen. En dan komt er een mastje van 3 meter tegen het muurtje van het hoogste dak. Bovenin komt de omnidirectionele antenne, daaronder de enkele waveguide en voor de IL naar Hofwijck of naar Rustenborch zullen we gebruik maken van een SD19/2,4, onderaan de mast bevestigd. Deze antenne willen we zo laag mogelijk plaatsen om enigszins afgeschermd te zijn van de vele netwerkjes in de buurt. Het kastje met de Soekris wordt aan de mast bevestigd en de utp-kabel gaat 10 meter verderop over de rand van het dak het woonhuis binnen, waar de POE aangesloten wordt.

Veiligheid

Afgezien van de normale veiligheids risicos, verwacht ik hier geen bijzonderheden. Het is gewoon een plat dak, waar je met een ladder van een meter of 3 op moet klimmen. Midden op het dak staat een verhoging van een kleine meter, waar de mast tegen bevestigd wordt.

NodeVergilius (last edited 2009-09-28 06:29:44 by localhost)