Een alternatief voor de RegenpijpClient is de USBRegenPijpClient, gebaseerd op (bijvoorbeeld) een sitecom Wireless Network USB Adapter:

Dit levert je een USB client met een externe antenne connector op, waar je bijvoorbeeld een QUAD antenne aan kunt hangen. Maximale lengte USB kabel = 5 meter, iedere meter RG58 antenne kabel kost je ongeveer 0.8dB per meter. 2 Meter antenne kabel is dus niet erg, daarna ga je duidelijk signaal missen. Als je 20dB signaal hebt moet je dus maximaal 12 meter kabel gebruiken, als je 12 dB hebt twee.

http://webfolder.wirelessleiden.nl/Regenpijp/USB-Regenpijp/MVC-046F.JPG te koop voor ca. 80 EURO in diverse computer winkels in Leiden. Benodigdheden:

Dit doosje bevat een USB client (formaat tien op elkaar gestapelde creditcards), een USB kabeltje van 1.5 meter en een CDROM met software voor windows. (NB: deze USB client werkt met een prism2 chipset en zou dus ook onder Linux moeten kunnen werken)

http://webfolder.wirelessleiden.nl/Regenpijp/USB-Regenpijp/MVC-047F.JPG

Open het kastje aan de achterkant door met een klein imbus sleuteltje de twee schroefjes er uit te draaien:

http://webfolder.wirelessleiden.nl/Regenpijp/USB-Regenpijp/MVC-050F.JPG

Open nu voorzichtig het kastje door de voor- en achterkant los te maken. Verwijder het zwarte tussenschot tussen de voor en achterkant.

http://webfolder.wirelessleiden.nl/Regenpijp/USB-Regenpijp/MVC-051F.JPG

Je houdt nu een printje en de antenne over:

http://webfolder.wirelessleiden.nl/Regenpijp/USB-Regenpijp/MVC-052F.JPG

achterkant:

http://webfolder.wirelessleiden.nl/Regenpijp/USB-Regenpijp/MVC-053F.JPG

Soldeer nu voorzichtig het antenne kabeltje los; let op dit zit op twee plaatsen vast! Het duurt vrij lang voordat de kabeltje los komt; je verwarmt namelijk niet alleen het kabeltje maar ook de antenne (metalen flap op de print) en het duurt even voordat het hele zaakje de juiste temperatuur heeft bereikt. (Het hele ding is dus heet!)

http://webfolder.wirelessleiden.nl/Regenpijp/USB-Regenpijp/MVC-055F.JPG

Prepareer nu het uiteinde van de RG58 coax kabel als volgt:

http://webfolder.wirelessleiden.nl/Regenpijp/USB-Regenpijp/MVC-056F.JPG

Soldeer het geprepareerde coax kabeltje nu op het printje. Dit vereist een vaste hand of een derde handje. Let op; het afkoelen duurt ook erg lang. Maak een trekontlasting met een paar stukjes tie-rip

http://webfolder.wirelessleiden.nl/Regenpijp/USB-Regenpijp/MVC-057F.JPG

Zet de N-Male stekker aan het coax uiteinde. Het printje past nu niet meer in het originele kastje; bouw eea. dus in een groter kastje in. Klaar:

http://webfolder.wirelessleiden.nl/Regenpijp/USB-Regenpijp/MVC-058F.JPG

USBRegenPijpClient (last edited 2009-09-28 06:29:44 by localhost)