Cacti wordt geleverd met verschillende standaard grafieken. Daarnaast zijn er vele kant en klare templates beschikbaar op het internet. Voor de volgende stappen wordt er vanuit gegaan dat de templates al beschikbaar zijn in de cacti instantie. We gaan grafieken opzetten voor het meten van de snelheid per interface. Er wordt vanuit gegaan dat de host al aangemaakt is. In het voorbeeld heet de host "richard."

Het klaar maken van de host.

 1. Klik "Devices" (Management).
 2. Klik "richard."
 3. Onder "Associated Data Queries" Klik op de pulldown menu "Add Data Query", selecteer "SNMP - Interface Statistics".
 4. Klik Add.

Voor het Toevoegen van een grafiek:

 1. Klik op Data Source (Management).
 2. Klik op Add (rechts boven).
 3. Onder "Selected Data Template" selecteer "Interface - Traffic."
 4. Onder "Host" selecteer "richard."
 5. Klik "Create."
 6. Klik "New Graphs" (recht onderin).
 7. Onder "SNMP - Interface Statistic" klik op de checkboxen aan het eind van de lijn van de interfaces van welke grafieken gemaakt moeten worden.
 8. Klik "Create."
 9. Er verschijnt nu "+ Created graph: richard - Traffic - <IP> (<IF>)."

De grafiekpage in nu beschikbaar onder "Graph Management."

Afhankelijk van de "Poller Interval" van de data source kan het enige tijd duren voor de grafiek beschikbaar is op de "Graph Management" Pagina. Er zal in de tussen tijd een error verschijnen dat de rrd file niet gevonden kan worden. Deze wordt automatisch aangemaakt bij de eerste pol.

Het is aan te raden om na het verschijnen van de grafiek twee a drie uur te wachten. Bij de standaard grafieken verschijnen er maar een paar pixel per pol, er zal dan onder normale omstandigheiden een grotere lijn met meer variatie ontstaan.

cacti-add-graph (last edited 2009-09-28 06:29:45 by localhost)